Arriba al seu equador la XVIa Edició de Cortocomenius.

Amb activitats paral·leles i la projecció de la secció No Oficial ja realitzades, comença la setmana gran de Cortocomenius.

La primera setmana del festival ha estat marcada per activitats paral·leles que van lligades directament al certamen. El passat dia 17 començava l’Edició amb una xerrada impartida per Salva Martí sobre la sensualitat en el cine i el paper de la dona en les sèries. Quasi 200 alumnes d’Imatge i So participaven en l’activitat inaugural del festival.

Xerrada inaugural de Cortocomenius.

Durant la resta de la setmana han tingut lloc diferents projeccions que tanquen el cercle de Cortocomenius. Així doncs, dimecres 19 els espectadors guadiren, per segon any consecutiu, de la col·laboració amb la “Escuela Abidni Kaid Saleh” del Sàhara on es van mostrar tres curtmetratges realitzats a l’escola del Sàhara i on el públic va poder fer una aportació econòmica que revertirà en la compra de material audiovisual per a la citada escola. (Es pot continuar fent aportacions a través de BIZUM: ASSOCIACIO CULTURAL JUAN COMENIUS o el codi 06198).

Assistents a l’activitat del Sàhara.

Al Centre de Cultura Contemporània “Octubre” va tindre lloc la primera projecció de la secció No Oficial, on es van projectar títols tan reconeguts com Mindanao, de Borja Soler i on també comptarem amb la presència de Toni Sendra, director de Outside is free i Elena Piquer, directora de Adriana en el olvido. Una activitat a la que van acudir 75 persones i on va haver un xicotet col·loqui al finalitzar la projecció.

Toni Sendra, Elena Piquer i Pau Romero.

Per a tancar la setmana, Cortocomenius Itinerant va arribar a Siete Aguas, amb la projecció dels projectes guanyador d’aquesta edició, així com els curts guanyadors de la passada edició. Poder portar el cine en format curt als pobles de la Comunitat Valenciana és altre dels objectius de Cortocomenius i amb l’afluència de persones a la projecció podem dir que es va aconseguir.

Públic assistent a la projecció a Siete Aguas.

La segona setmana està també carregada d’activitats, entre les quals destaquen el taller de direcció d’art impartit per Estela Ballester, la xerrada de Lucía Forner, la projecció als cines Lys de la secció Oficial i per finalitzar la Gala de Clausura divendres 28 a Comenius Centre Educatiu. Tota la informació la podeu trobar a les xarxes i a www.cortocomenius.es.