Arribem a l’equador de la XIIIa edició de Cortocomenius

Tres dies de projeccions tanquen la primera setmana de Cortocomenius 2019.

València, 20 d’octubre de 2019. La primera setmana de Cortocomenius ha tingut tres seus i dos localitats on s’ha projectat la Secció No Oficial i la secció Itinerant. Un total de 400 persones distribuïdes entre els tres dies han pogut gaudir de les millors produccions de ficció valencianes.

La Sala SGAE Centre Cultural obria les sessions amb la secció No Oficial dimarts passat a les 18h. Un acte que se considera la presentació del festival i al que acudiren quasi un centenar de persones que pogueren gaudir de títols com Taro, de Dani Rebner, Embolcall, d’Agustí Rubio, Muero por volver de Javier Marco o Variaciones Invisibles de Joaquín Ferràndiz.

Canviant d’ambient, però no de secció, dijous 17 d’octubre repetírem curtmetratges al Café Negrito, una altra manera de vore curts, amb amics, amb professionals i sobretot amb un refrigeri i una atmosfera diferent.

A més, el jurat de la secció Oficial va fer acte de presència per a, entre altres coses, deliberar sobre els deu curts que van a concurs i que podrem vore dijous 24 d’octubre als cines Babel de València (20h.)

Però la setmana ha donat per a més, i divendres agarrarem literalment l’autobús per a desplaçar-nos a Montaverner on Cortocomenius Itinernat va estar present junt als companys del Festival MonDoc. Una sessió on poguérem descobrir els tres projectes ja finalitzats que pel mes de juliol començarem a fer-se realitat gràcies a, per un costat, els autors dels mateixos, estudiants de Comenius Centre Educatiu i, per altre costat, al festival que els va facilitar els rodatges amb material de lloguer o finançant els mateixos.

Ara arriba una segona setmana on els protagonistes seran els joves, dilluns amb una xerrada de Nacho Ruipérez per a estudiants a Comenius Cnetre Educatiu, dijous amb la projecció de la secció Oficial i divndres la gran Gala de Clausura, també a Comenius.