Cortocomenius premia “El rebaño” de Luis Ortí i ¿Y si…? d’Angelo Moreno.

La dotzena edició del Festival finalitzà amb una gran gala de cloenda al Centre de Formació Juan Comenius.

València, 27 d’octubre de 2018. El passat divendres 26 d’octubre va tindre lloc la cloenda del Festival Cortocomenius, en la seua dotzena edició tot i que, com va comentar Pau Romero, coordinador del Festival, degut a la gota freda encara queda pendent l’activitat de Cortocomenius Itinerant a Quartell, que tindrà lloc el pròxim 9 de novembre.

Des de les 19:30 h. van començar a arribar els convidats, directores com Victoria Avinyó, productores com Cristina Sáez, també representants de les entitats col·laboradores com Ana Mª Valls directora general de Caixa Popular, així com els membres del jurat, a una gala que va estar conduïda per Ana Gómez i Alejandro Clarí, on el paper de la dona va ser el fil conductor de l’event.

Presentadors de la Gala.

La gala va estar molt entretinguda i variada, se va poder veure actuacions, premis inesperats, humor i, sobretot, alegria i reivindicacions per part dels premiats. Com és tradicional Ana Mª Llorens, directora de Cicles Formatius del Centre Juan Comenius, junt al coordinador del festival, van tindre unes paraules d’agraiment, de reflexió i de valoració de la dotzena edició, a més, entregaren el premi honorífic a Antonio Carretón, propietari del Bar Ruidera, entitat col·laboradora del festival des de l’inici del mateix

 

En quant al lliurament de mencions i premis, el curtmetratge guanyador sigui El Rebaño de Luís Ortí, i el segon premi el va obtindré ¿Y si…? d’Angelo Moreno, amb un premi en metàl·lic de 1000 € i 500 € respectivament.

Luis Ortí, director de “El rebaño” guanyador de la XII Edició.

 

Per altra banda, al curt preferit pel públic assitent a la projecció de la secció Oficial, el premi, de 300 €, va recaure en “Dos calles” de Pablo CHirivella i Héctor Sebastià.

Després de la gala, tots els convidats van poder gaudir d’un còctel i de l’actuació de CinExin 4tet Jazz Band que va amenitzar la nit.

Guanyadors de la XII Edició de Cortocomenius.

 

El palmarès quedà de la següent manera:

 

Millor guió: Raguel Agea i Héctor Tarancón per “Heridas contra el Olvido”

Millor actor: Fernando Albizu per “El rebaño”

Millor actriu: Mara Ballestero per “Blabla.cat”

Millor fotografia: Beatriz Herráez per “Ámome”

Millor muntatge: Beatriz Herráez per “Ámome”

Millor banda sonora: Luna Chirivella per “Accarezzèvole”

Millor so: Jorge García i Jordi Soriano per “Blabla.cat”

Millor curtmetratge (Votació públic): “Dos calles” de Pablo Chirivella i Héctor Sebastià.

2º Millor curtmetratge: ¿Y si…? d’Angelo Moreno.

Millor curtmetratge: “El rebaño” de Luis Ortí.