29 septiembre, 2017

Jurat

Els membres del jurat de la XIIIa edició són:

Rodolf Sirera

És llicenciat en història i ha exercit diversos càrrecs en la gestió cultural. Durant diversos anys va codirigir el Màster en guió de televisió de la UIMP. Dramaturg, amb més de cinquanta obres publicades, treballa des de 1995 com a guionista de televisió, mitjà per al qual ha escrit i coordinat sèries com “Amar en tiempos revueltos” (TVE1) o “La catedral del mar” (Netflix, A3, TV3).

Dora Martí

Llicenciada en Geografia i Història. Va ser subdirectora de programació del festival internacional de cinema Cinema Jove fins a 1998. En 1999 va treballar en l’empresa Trivisión com a documentalista. L’any 2000 va entrar a formar part de l’equip de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia (antiga Filmoteca i actual Institut Valencià de Cultura), on ha exercit diverses funcions. És responsable de la promoció de l’audiovisual, mitjançant el desenvolupament de programes i iniciatives vinculades a l’audiovisual valencià, entre els quals destaca el catàleg de promoció de curtmetratges «Curts».

Daniela Chaparro

És mestra especialista en matemàtiques i mitjans audiovisuals. Docent de Juan Comenius des de 1983. Ha impartit classes de cinema i ha participat en diferents jornades de cinematografia en el CEP València i en el Festival de Cine de Gijón.

Apassionada del cinema clàssic, els llibres i les sèries.

Luís Ortí

Guanyador de la XII Edició de Cortocomenius amb “El rebaño”. Diplomat en direcció cinematogràfica per l’escola de cinema de València (Nucine), co-produeix en 2016, al costat de Vórtice media producciones, el curtmetratge ”Cacería 3553” i en 2017 finalitza el seu segon curtmetratge ”El rebaño” sumant en total prop de 50 seleccions i set premis en festivals . Ha treballat dins del departament de so en ‘’Un mundo normal’’’, l’última pel·lícula de Achero Mañas (Director de ‘’El Bola’’, ‘’Noviembre’’), protagonitzada per artistes de la talla d’Ernesto Alterio o Ruth Díaz. En 2018 roda el seu treball més recent, el curtmetratge ‘’Souvenir’’, actualment en fase de distribució.

Paula García Sabio

Va nàixer a València, i es va formar a la seua ciutat natal complementant-ho amb cursos a Madrid, Barcelona i Londres. Amb llarga trajectòria teatral i audiovisual, ha treballat als ordes de Santiago Pumarola en el llargmetratge «Benidorm Mon Amour», Pau Martínez en «Reset», Marc Vigil en «Águila Roja» i Julio Medem en «Mama»entre altres. Actualment la podem veure en la sèrie «Miracle Tunes» del canal Boing i en el Teatre en la comèdia»Per Davant i Per Darrere», i pròximament en la sèrie «Madres»de Juana Macías.