Mesa para 3 i Diecisiete y medio guanyen el festival Cortocomenius.

Els premis s’han lliurat en el marc d’una gala de clausura amb moltes sorpreses i actuacions, presentada per Olga Pintos i Marcos García

La nit de divendres va acollir la Gala de Clausura de la XVIa Edició de Cortocomenius al saló d’actes de Comenius Centre Educatiu. Uns premis que van estar molt repartits entre els deu curtmetratges de la secció Oficial i es que fins a set curts van obtindre alguna menció o premi.

Guanyadors de les mencions i premis de Cortocomenius.

La Gala va tindre actuacions sorpresa que van rendir homenatge a la temàtica d’aquesta edició a càrrec de Vampirishian i Sissy Coulant que van amenitzar un esdeveniment que resultà molt dinàmic i divertit. Per altra banda, Pau Romero, coordinador del festival, va quedar molt satisfet per com es va desenvolupar, no soles la Gala, sinó també, l’edició sencera “La veritat és que puc dir que Cortocomenius es pot considerar un gran festival dins dels xicotets i estic molt satisfet amb aquesta edició, prova d’això és que tots els premiats han vingut a felicitar-nos i han quedat encantats”.

Actuacions durant la Gala de Clausura.

El premi a millor curtmetratge va recaure en Mesa para 3 d’Álvaro G. Company i Meka Ribera, un curtmetratge amb un transfons molt important i social, el segon premi sigué per a Diecisiete y medio de la jove directora Andrea Alborch amb una tendra història de dos germans. Enguany, com a novetat, es va lliurar la menció a millor direcció, i en este cas les guanyadores sigueren Julie-Estel Soard i Noelia Fluxà per Diós te salve María, on la temàtica LGTBI apareix en l’època de la Guerra Civil espanyola. El premi atorgat pel públic assistent a la projecció de la Secció Oficial als Cines Lys va ser per a Me quiere, no me quiere d’Alejandro Galdón.

Una edició que ha tingut moltes activitats paral·leles com el taller de direcció d’art impartit per Estela Ballester als estudiants que havien participat a la secció de Projectes del festival i una xerrada per a alumnat d’audiovisuals de la directora del curtmetratge Dana Lucía Forner Segarra. A més, el compromís solidari de Cortocomenius ha continuat amb la projecció d’obres realitzades per l’Escola Abidin Kaid Saleh del Sàhara i la recaptació de donacions per a enviar-los material audiovisual.