Nit de premis a la gala de clausura de Cortocomenius amb Ipdentical i Fin.

La tretzena edició del Festival finalitzà amb una gran gala de cloenda al Comenius Centre Educatiu.

València, 27 d’octubre de 2019. El passat divendres 25 d’octubre va tindre lloc la cloenda del Festival Cortocomenius, en la seua tretzena edició amb el triomf dels treballs realitzats per Marco Huertas i Álvaro García Company com a primer i segon millor curtmetratge respectivament.

Des de les 19:30 h. van començar a arribar els convidats, directors com Víctor García-Devesa, Carlos Cañete, Marcos Igual o Josemi Novo, també representants de les entitats col·laboradores com Ana Mª Valls directora general de Caixa Popular, així com els membres del jurat amb Rodolf Sirera, Luís Ortí i Daniela Chaparro a una gala que va estar conduïda per Chaymae Bouani i Laura Marín, on el repàs a la vida d’Agnès Vardá sigui el fil conductor.

Presentadores de la Gala.

La gala va estar molt entretinguda i variada, se van poder veure actuacions, premis inesperats, humor i, sobretot, alegria i reivindicacions per part dels premiats. Com és tradicional Ana Mª Llorens, directora de Cicles Formatius del Centre Juan Comenius, junt al coordinador del festival, van tindre unes paraules d’agraiment, de reflexió i de valoració de la tretzena edició, a més, entregaren el premi honorífic a Carlos Flors, dissenyador de l’estaueta del festivall·laboradora del Festival.

En quant al lliurament de mencions i premis, el curtmetratge guanyador sigué Ipdentical de Marco Huertas, que tot i no estar present a la gala envià un vídeo de agraïment, i el segon premi el va obtindré Fin d’Àlvaro García Company, amb un premi en metàl·lic de 1000 € i 500 € respectivament.

Álvaro García Company, director de “Fin” segon millor curtmetratge de la XIIIa Edició.

Per altra banda, al curt preferit pel públic assitent a la projecció de la secció Oficial, el premi, de 300 €, va recaure en “Souvenir” de Moisés Zárate i José Zafra.

Després de la gala, tots els convidats van poder gaudir d’un còctel i de l’actuació de The Rampers.

Organització de la XIIIa Edició de Cortocomenius.

El palmarès quedà de la següent manera:

Millor guió: Marco Huertas per “Ipdentical”

Millor actor: Fernando Tejero per “Despachado”

Millor actriu: Adriana Ozores per “Fin”

Millor fotografia: Ismael Issa per “Ipdentical”

Millor muntatge: Marcos Pedrón e Iván Crisenti per “Un brindis”

Millor banda sonora: Matteo Nahum per “Decadente”

Millor so: Fernando Gisbert i Daniel Soriano per “Decadente”

Millor tècnic: Daniel García Valero per “La inconsciència”

Millor curtmetratge (Votació públic): “Souvenir” de Moisés Zárate i José Zafra.

2º Millor curtmetratge: “Fin” d’Álvaro García Company.

Millor curtmetratge: “Ipdentical” de Marco Huertas.