5 mayo, 2017

Bases XV Edició de Cortocomenius

Introducció

         La XVa edició de CORTOCOMENIUS pretén mostrar les millors produccions valencianes, amb la intenció de promocionar, difondre i donar suport al desenvolupament del cine digital. Enguany, Cortocomenius retrà un homenatge al director valencià per excel·lència José Luis García Berlanga.

Data i lloc

CORTOCOMENIUS se celebrarà a València del 18 al 29 d’octubre 2021.

Seccions

El festival Cortocomenius inclou les seccions:

1. SECCIÓ NO OFICIAL. (Mostra)  

2. SECCIÓ OFICIAL (Curtmetratges realitzats per Joves)

Selecció

El comitè organitzador seleccionarà 10 treballs per secció.

Les produccions seleccionades, seran projectades amb assistència de públic en les seus del festival, durant el mes d’octubre de 2021.

A tots els curtmetratges presentats (que cumpleixen amb les bases) se’ls comunicarà via e-mail/plataforma d’inscripció si són seleccionats o no.

Participants

Les produccions presentades al festival han de complir els requisits següents:

a) Haver sigut realitzades després de gener del 2019.

b) La duració de les produccions haurà de ser inferior a 20 minuts.

c) L’autor (productor o director) ha d’haver nascut o estar empadronat a la Comunitat Valenciana.

d) Els participants en la SECCIÓ OFICIAL (Joves) hauran de ser menors de 30 anys o estar matriculats en Cicles Formatius de la branca d’Imatge i So el curs 2019/2020 i/o 2020/2021 (hauran d’acreditar-ho de manera oficial).

e) Els participants en la SECCIÓ NO OFICIAL (MOSTRA) no tindran límit d’edat, esta secció continua sent Mostra en esta XVa Edició. La projecció d’estos curtmetratges es realitzarà en les diferents seus de la Comunitat Valenciana. f) Els curtmetratges es podran presentar en les llengües oficials de la Comunitat Valenciana, en cas de ser en llengua estrangera, hauran de facilitar els subtítols en una de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Inscripció

La data límit d’inscripció és el 17 de setembre del 2021. La inscripció és podrà realitzar a través de les plataformes Festhome i Movibeta, encara que també està la possibilitat de fer-ho a través de la fitxa online a la nostra pàgina (seguint les instruccions). En tots els casos s’haurà d’acreditar la condició de valencià o resident a la Comunitat Valenciana (complint el punt c). La informació que s’haurà d’adjuntar a través del mitjà que trieu d’inscripció és:

a) Sinopsi del curtmetratge.

b) Fitxa tècnica i artística.

c) Escaneig del DNI de l’autor. En cas de no ser nascut en la Comunitat Valenciana, presentar documentació que acredite residència en la Comunitat Valenciana. (IMPRESCINDIBLE)

d) Tres fotos de la producció en format digital.

e) Biografia i filmografia del director.

Per a tots els participants:

a) Els autors cedeixen els drets dels seus curtmetratges per a la seua projecció amb fins docents i promocionals de futures edicions.

b) El participant confirma ser el titular del copyright i drets d’autor, obligant-se a mantindre indemne a l’Associació Cultural Juan Comenius per qualsevol acció o reclam plantejat per tercers, per l’ús indegut dels mateixos.

c) Els autors dels curtmetratges seleccionats hauran d’enviar una còpia addicional en format de major qualitat per a la seua projecció, si escau.

Jurat

Estarà format per cinc professionals triats de l’àmbit cultural de la Comunitat Valenciana. No podran formar part del jurat aquelles persones que estiguen directament vinculades amb alguna producció a competició. Els membres del jurat seran designats per resolució de l’organització del festival, que es farà pública en la pàgina web del festival.

Premis

         El Jurat atorgarà els següents premis honorífics del Festival:

1. Secció OFICIAL:

 1. Premi al millor curtmetratge: 1000 € i estatueta.
  1. Segon premi: 500 € i estatueta.
 2. Millor producció triada pel públic. 300 € i estatueta.
 3. A més obtindran mencions especials:
  1. Millor guió.
  1. Millor actor.
  1. Millor actriu.
  1. Millor direcció de fotografia.
  1. Millor muntatge.
  1. Millor banda sonora.
  1. Millor so.
 4. Premi especial al millor tècnic: Curs valorat en 400 € (Escuela Mastermedia), al millor tècnic dels curtmetratges presentats. A este premi solament podran accedir els alumnes de Comenius Centre Educatiu.
 5. Tots els curtmetratges seleccionats en la secció OFICIAL obtindran una còpia del seu curtmetratge en DCP, si ho desitgen, a càrrec del Festival.
 6. Els premis poden quedar deserts per decisió del jurat.
 7. Les productores dels curtmetratges guanyadors es comprometen a utilitzar el logo del Festival en la promoció i publicitat de les esmentades produccions.
 8. Les dotacions econòmiques dels premis s’entregaran als autors dels curtmetratges.
 9. Les dotacions econòmiques dels premis estaran subjectes a les corresponents retencions per part de l’Administració.

Acceptació de las bases.

La participació en el festival suposa l’acceptació d’estes bases i de la fallada inapel·lable del jurat.

Informació

            Qualsevol informació addicional sobre CORTOCOMENIUS la pots consultar en:

http://www.cortocomenius.es


o enviant un e-mail

info.cortocomenius@gmail.com

L’organització es reserva el dret de modificació de dates i sales de projecció per motius relacionats amb la Covid19 que puguen afectar al desenvolupament normal del Festival. Totes les activitats programades estaran subjectes a les normes que marquen les autoritats sanitàries en el moment oportú.