5 mayo, 2017

XIVa Edició de Cortocomenius

En breu publicarem les bases del festival, de moment, solament anunciem que ja tenim dates (si el Covid19 ho permeteix) la XIVa Edició de Cortocomenius serà del 13 al 23 d’octubre de 2020.

BASES DE PARTICIPACIÓ*

Introducció

         La XIVa edició de CORTOCOMENIUS pretén mostrar les millors produccions valencianes, amb la intenció de promocionar, difondre i donar suport al desenvolupament del cine digital. Enguany, Cortocomenius té la temàtica següent: José Luis Cuerda, un geni de l’absurd.

Data i lloc

CORTOCOMENIUS se celebrarà a València del 13 al 23 d’octubre 2020.

Seccions

El festival Cortocomenius inclou les seccions:

1. SECCIÓ NO OFICIAL. (Mostra)  

2. SECCIÓ OFICIAL (Curtmetratges realitzats per Joves)

Selecció

El comité organitzador seleccionarà 10 treballs per secció.

El Festival pot rebutjar la participació de qualsevol curtmetratge que no reunisca les condicions tècniques necessàries per a una exhibició pública de bona qualitat.

Les produccions seleccionades, seran projectades amb assistència de públic, en el Saló d’Actes Comenius Centre Educatiu i sales d’entitats col·laboradores, durant el mes d’octubre de 2020.

A tots els curtmetratges presentats (que cumpleixen amb les bases) se’ls comunicarà via e-mail/plataforma d’inscripció si són seleccionats o no.

Participants

Les produccions presentades al festival han de complir els requisits següents:

a) Haver sigut realitzades després de gener del 2018.

b) La duració de les produccions haurà de ser inferior a 20 minuts.

c) L’autor (productor i/o el director) han d’haver nascut o estar empadronats a la Comunitat Valenciana.

d) Els participants en la SECCIÓ OFICIAL (Joves) hauran de ser menors de 30 anys o estar matriculats en el Centre Juan Comenius durant el curs 2018/2019 i 2019/2020.

e) Els participants en la SECCIÓ NO OFICIAL (MOSTRA) no tindran límit d’edat, esta secció continua sent Mostra en esta XIVa Edició. La projecció d’estos curtmetratges es realitzarà en sales col·laboradores de la Comunitat Valenciana.

f) Els curtmetratges es podran presentar en les llengües oficials de la Comunitat Valenciana, en cas de ser en llengua estrangera, hauran de facilitar els subtítols en una de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Inscripció

La data límit d’inscripció és el 13 de setembre del 2020. La inscripció és podrà realitzar a través de les plataformes Festhome, Click for festivals i Movibeta, encara que també està la possibilitat de fer-ho a través de la fitxa online a la nostra pàgina (seguint les instruccions) o per correu ordinari. En tots els casos s’haurà d’acreditar la condició de valencià o resident a la Comunitat Valenciana (complint el punt d). A més si la inscripció és per correu ordinari s’inclourà:

a) Una memòria USB de la producció, (preferiblement en estos formats: mepg2, mepg4, mov i avi) amb totes les dades adjuntes per a identificar-lo.

b) Sinopsi del curtmetratge.

c) Fitxa tècnica i artística.

d) Fotocòpia del DNI de l’autor. En cas de no ser nascut en la Comunitat Valenciana, presentar padró. (IMPRESCINDIBLE)

e) Tres fotos de la producció en format digital.

f) Biografia i filmografia del director.

g) El material enviat per correu ordinari ha de ser enviat a la següent adreça, CORTOCOMENIUS, Associació Cultural Juan Comènius, C/ Músic Jarque Cualladó, 9. 46009 VALÈNCIA

h) Els vídeos per a la selecció hauran de ser enviats a ports-pagats. El festival no tornarà el material rebut per a la selecció de les produccions.

Per a tots els participants:

a) Els autors/realitzadors cedeixen els drets dels seus curtmetratges per a la seua projecció amb fins docents i promocionals de futures edicions.

b) El participant confirma ser el titular del copyright i drets d’autor, obligant-se a mantindre indemne a l’Associació Cultural Juan Comenius per qualsevol acció o reclam plantejat per tercers, per l’ús indegut dels mateixos.

c) Els autors dels curtmetratges seleccionats hauran d’enviar una còpia addicional en format de major qualitat per a la seua projecció, si escau.

Jurat

Estarà format per cinc professionals triats de l’àmbit cultural de la Comunitat Valenciana. No podran formar part del jurat aquelles persones que estiguen directament vinculades amb alguna producció a competició. Els membres del jurat seran designats per resolució de l’organització del festival, que es farà pública en la pàgina web del festival.

Premis

         El Jurat atorgarà els següents premis honorífics del Festival:

1. Secció OFICIAL:

 1. Premi al millor curtmetratge: 1000 € i estatueta.
  1. Segon premi: 500 € i estatueta.
 2. Millor producció triada pel públic. 300 € i estatueta.
 3. A més obtindran mencions especials:
  1. Millor guió.
  1. Millor actor.
  1. Millor actriu.
  1. Millor direcció de fotografia.
  1. Millor muntatge.
  1. Millor banda sonora.
  1. Millor so.
 4. Premi especial al millor tècnic: Curs valorat en 400 € (Mastermedia), al millor tècnic dels curtmetratges presentats. A este premi solament podran accedir els alumnes de Comenius Centre Educatiu.
 5. Tots els curtmetratges seleccionats en la secció OFICIAL obtindran una còpia del seu curtmetratge en DCP, si ho desitgen, a càrrec del Festival.
 6. Els premis poden quedar deserts per decisió del jurat.
 7. Les productores dels curtmetratges guanyadors es comprometen a utilitzar el logo del Festival en la promoció i publicitat de les esmentades produccions.
 8. Les dotacions econòmiques dels premis s’entregaran als autors dels curtmetratges.
 9. Les dotacions econòmiques dels premis estaran subjectes a les corresponents retencions per part de l’Administració.

Acceptació de las bases.

La participació en el festival suposa l’acceptació d’estes bases i de la fallada inapel·lable del jurat.

Informació

            Qualsevol informació addicional sobre CORTOCOMENIUS la pots consultar en:

http://www.cortocomenius.es


o enviant un e-mail

info.cortocomenius@gmail.com

* L’organització es reserva el dret de modificació de dates i sales de projecció per motius relacionats amb la Covid19 que puguen afectar al desenvolupament normal del Festival. Totes les activitats programades estaran subjectes a les normes que marquen les autoritats sanitàries en el moment oportú.