5 mayo, 2017

Bases XVI Edició de Cortocomenius

Introducció

La XVIa edició de CORTOCOMENIUS pretén mostrar les millors produccions  valencianes, amb la intenció de promocionar, difondre i donar suport al desenvolupament del  cine digital. Enguany, Cortocomenius versarà sobre la sensualitat en el cine a través de les actrius Marlene Dietrich i Marilyn Monroe.

Data i lloc

CORTOCOMENIUS se celebrarà a València del 17 al 28 d’octubre 2022. 

Seccions

El festival Cortocomenius inclou les seccions:

 1. SECCIÓ NO OFICIAL. (Mostra)
 2. SECCIÓ OFICIAL (Curtmetratges realitzats per Joves)

Selecció

El comitè organitzador seleccionarà 10 treballs per secció.

Les produccions seleccionades, seran projectades amb assistència de públic en les  seus del festival, durant el mes d’octubre de 2022.

A tots els curtmetratges presentats (que cumpleixen amb les bases) se’ls comunicarà  via e-mail/plataforma d’inscripció si són seleccionats o no.

Participants

Les produccions presentades al festival han de complir els requisits següents: 

 1. Haver sigut realitzades després de gener del 2020.
 2. La duració de les produccions haurà de ser inferior a 20 minuts.
 3. L’autor o autora (productor/a o director/a) ha d’haver nascut o estar empadronat a la Comunitat  Valenciana.
 4. Els i les participants en la SECCIÓ OFICIAL (Joves) hauran de ser menors de 30 anys  o estar matriculats en Cicles Formatius de la branca d’Imatge i So el curs  2020/2021 i/o 2021/2022 (hauran d’acreditar-ho de manera oficial).
 5. Els i les participants en la SECCIÓ NO OFICIAL (MOSTRA) no tindran límit d’edat, esta  secció continua sent Mostra en esta XVIa Edició. La projecció d’estos  curtmetratges es realitzarà en les diferents seus de la Comunitat Valenciana.
 6. Els curtmetratges es podran presentar en les llengües oficials de la Comunitat  Valenciana, en cas de ser en llengua estrangera, hauran de facilitar els subtítols  en una de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Inscripció

La data límit d’inscripció és el 16 de setembre del 2022. La inscripció és podrà  realitzar a través de les plataformes Festhome i Movibeta, encara que també està la  possibilitat de fer-ho a través de la fitxa online a la nostra pàgina (seguint les instruccions).  En tots els casos s’haurà d’acreditar la condició de valencià o resident a la Comunitat  Valenciana (complint el punt c). La informació que s’haurà d’adjuntar a través del mitjà que trieu d’inscripció és:

 • Sinopsi del curtmetratge.
 • Fitxa tècnica i artística.
 • Escaneig del DNI de l’autor/a. En cas de no ser nascut en la Comunitat  Valenciana, presentar documentació que acredite residència en la Comunitat  Valenciana. (IMPRESCINDIBLE)
 • Tres fotos de la producció en format digital.
 • Biografia i filmografia del director/a.

Per a totes les persones participants: 

 • Els autors/es cedeixen els drets dels seus curtmetratges per a la seua projecció amb  fins docents i promocionals de futures edicions.
 • La persona participant confirma ser la titular del copyright i drets d’autoria, obligant-se a mantindre indemne a l’Associació Cultural Juan Comenius per qualsevol acció o  reclam plantejat per tercers, per l’ús indegut dels mateixos.
 • Els autors/es dels curtmetratges seleccionats hauran d’enviar una còpia addicional en  format de major qualitat per a la seua projecció, si escau.

Jurat

Estarà format per cinc professionals triats de l’àmbit cultural de la Comunitat  Valenciana. No podran formar part del jurat aquelles persones que estiguen directament  vinculades amb alguna producció a competició. Les persones que formen part del jurat seran designades per  resolució de l’organització del festival, que es farà pública en la pàgina web del festival.

Premis

El Jurat atorgarà els següents premis honorífics del Festival:

 1. Secció OFICIAL:
  1. Premi al millor curtmetratge: 1000 € i estatueta.
  1. Segon premi: 500 € i estatueta.
 2. Millor producció triada pel públic: 300 € i estatueta.
 3. A més obtindran mencions especials:
  • Millor guió.
  • Millor actor.
  • Millor actriu.
  • Millor direcció de fotografia.
  • Millor muntatge.
  • Millor banda sonora.
  • Millor so.
  • Millor direcció.
 4. Premi especial al millor tècnic/a: Curs valorat en 400 € (Escuela Mastermedia), al millor tècnic/a dels curtmetratges presentats. A este premi solament podran accedir l’alumnat de Comenius Centre Educatiu.
 5. Tots els curtmetratges seleccionats en la secció OFICIAL obtindran una còpia del seu  curtmetratge en DCP, si ho desitgen, a càrrec del Festival.
 6. Els premis poden quedar deserts per decisió del jurat.
 7. Les productores dels curtmetratges guanyadors es comprometen a utilitzar el logo del  Festival en la promoció i publicitat de les esmentades produccions.
 8. Les dotacions econòmiques dels premis s’entregaran als autors dels curtmetratges.
 9. Les dotacions econòmiques dels premis estaran subjectes a les corresponents  retencions per part de l’Administració.

Acceptació de las bases.

La participació en el festival suposa l’acceptació d’estes bases i de la fallada  inapel·lable del jurat.

Informació

Qualsevol informació addicional sobre CORTOCOMENIUS la pots consultar en: http://www.cortocomenius.es o enviant un e-mail: info.cortocomenius@gmail.com