Cortocomenius finalitza amb una gala on triomfaren dos històries relacionades amb la dona.

“No es tan difícil” d’Irene García Torres i “Reflejo” de Cristian Serrano guanyen el primer i segon premi respectivament.

La nit de divendres passat va tindre lloc la Gala de Cloenda de la XVIIa Edició de Cortocomenius, on es van lliurar tots els premis i mencions i, on també, es va poder gaudir d’una nit de cultura cinematogràfica i musical. La gala conduïda per Estrella Moragues i Marcos García va tindre també com a novetat l’actuació musical de The Umbrellas, que donaren un ritme diferent a l’esdeveniment.

The Umbrellas actuant a la gala de cloenda.

En la part de premis, cal destacar tres curtmetratges, el guanyador “No es tan difícil” d’Irene García Torres que a més es va fer també amb la menció de millor guió, i del que la pròpia directora confessava que la seua temàtica era molt personal i, al mateix temps, volia posar de relleu situacions que es donen al col·lectiu LGTBI i que no són temàtiques tan recurrents. També el segon millor curtmetratge, “Reflejo” de Cristian Serrano que va obtindré les mencions de millor fotografia i millor so i que va viure un moment divertit en la gala, al arreplegar tants premis la mare del director, que no hi va poder assistit. En tercer lloc, “Cuerpo Anónimo en Habitación Vacía” del col·lectiu CAEHV, una aposta arriscada pels autors i autores i pel festival, ja que va ser un dels projectes promocionats pel certamen i també va obtindré el premi per votació del públic.

Irene García Torres, directora de “No es tan difícil” i Màriam Zelaia, membre del jurat.

Una de les novetats de la gala també va ser la projecció dels curtmetratges guanyadors amb subtítols per a sords, ja que, des d’aquesta edició, Cortocomenius, es compromet a fer accessibles les projeccions dels curtmetratges projectats a la Gala de Cloenda. El coordinador del festival, Pau Romero, va destacar en el seu discurs que el festival ja arriba a la seua majoria d’edat en la propera edició i que el projecte continua tot i les circumstàncies adverses que, de vegades, van sorgint.

Guanyadors i guanyadores dels premis i mencions de Cortocomenius 2023.

Així doncs, la gala va concloure amb una festa amenitzada per The Rampers i una “picaeta” que va donar lloc a una trobada entre professionals i estudiants d’audiovisuals on van compartir experiències.