Es presenta la XIIIa Edició de Cortocomenius, amb novetats per a este 2019.

Per primera vegada es projectarà la secció Oficial als Cinemes Babel i en total projectarem un 30% de curts en valencià.

València, 27 de setembre de 2019. Dijous 26 de setembre se va realitzar la presentació oficial de la XIIIa edició del festival Cortocomenius. A la festa acudiren al voltant de 100 persones que van viure en directe l’anunci dels curtmetratges seleccionats per a la secció Oficial i la No Oficial, i el guanyador de la capçalera oficial.

Assistents a la presentació.

Una varietat de produccions amb comèdies, drames, intriga… que se podran veure del 15 al 24 d’octubre en les diferents sessions de projecció programades, així doncs, el dia 15 i el 17 d’octubre a la Sala SGAE Centre Cultural i al Café Cultural Negrito, tindrà lloc la projecció de la secció No Oficial, a les 18 h i a les 19 h. respectivament. També vam poder assabentar-nos de la capçalera que serà imatge del certamen en les projeccions, que va ser l’elaborada per Juan Piquer.

Durant la segona setmana de festival, el dia 24 d’octubre, a partir de les 20h, tindrem l’oportunitat de veure la secció Oficial als Cinemes Babel. En total tindrem 22 curtmetratges projectats amb un 30% de projeccions subtitulades al valencià.

Per altra banda, divendres 18 d’octubre, a les 19 hores tindrà lloc al poble de Montaverner, a la Casa de la Cultura, la projecció itinerant de Cortocomenius, on també es presentarà el cartell de Mondoc (Festival de Documentals de Montaverner).

Per últim, divendres 25 d’octubre a partir de les 20h. donarà començament la gala de clausura i el lliurament dels premis al Saló d’Actes del Comenius Centre Educatiu, on tindrem actuacions, còctel, i on tornarem a projectar els curtmetratges premiats.

Durant esta setmana se donaran a conèixer els membres del jurat i les activitats paral·leles a les projeccions programades.

Seleccionats Oficial

Souvenir, de Moisés Zárate i José Zafra

Un brindis, de Marcos Igual Moscardó

Pesca en agua dulce, de Pepe Sapena

Kholestift, de Carles Abad Tent

La obra de tu vida, de Manuel Simón

Decadente, de Víctor Devesa García-Lliberós

Ipdentical, de Marco Huertas

Fin, d’Álvaro García Company

Despachado, de Carlos Cañete

Foley, de Josemi Novo

Seleccionats No Oficial

Consuelo Demon Slayer 3, de Joaquín Gil i Juan Vicent

Variaciones Invisibles, de Joaquín Ferrándiz

Tárrega Tanazaky, de Román Rubert

Embolcall, de Agustín Rubio Alcover

Muero por volver, de Javier Marco

Inquilinos, de Alexandra Gascón

Casa, de Alberto Evangelio

Snorkel, de Borja Soler

Marta, de Lucía Forner

Taro, de Dani Rebner